Els treballadors de Google demanen que que es suspengi ‘Dragonfly’, la versió de lseu buscador per a la Xina

dragonfly-google.jpg

Un grapat d’enginyers del gegant d’Internet, Google han fet un manifest demanant que es suspengui el cercador que l’empresa està fent per a la Xina, perquè permetrà el control de les cerques i censurar-hi continguts per part del Govern xinés.

Els 187 signants del document aclareixen que no es tracta d’una acció contra la xina, sinó que aquesta forma d’actuar podria suposar un precedent  perquè altres països li demanin que censuri certs continguts.

De fet, fa vuit anys  Google ja va retirar el seu cercador a la Xina, per no avenir-se a la censura que els volia imposar el Govern Xinés, però el març d’aquest any es va destapar que estava treballant de nou en un cercador per a la Xina, que anomenen Dragonfly, que permetria la censura i la vigilància del govern.

El cas apareix després d’altres casos recents que incomoden als treballadors de Google com el tractament que va fer la companyia del cas d’un alt executiu acusat d’abusos sexuals, o el Projete Maven, per dotar d’intel·ligència artificial als drons militars, que la companyia va acabar abandonant.

Els treballador destaquen que treballen a Google pels seus valors, i veuen com últimament aquests estan posat en entredit.

Un cop més, la pressió social a les empreses des de fora, i des de dintre, posa en evidencia la responsabilitat social corporativa de les empreses.

Google Dragonfly