El Govern Espanyol podrà tancar webs sense haber de tenir autorització judicial

tancament_sense_dictamen_judicial.jpg

El Govern Espanyol assoleix finalment els objectius que es plantejava en la controvertida “Llei Sinde” de 2011 que pretenia tancar webs sense que calgués una autorització judicial, i que va revoltar els internautes, que van aconseguir aturar-ne aquest aspecte.

Finalment, però, PSOE, PP i Ciudadanos han aprovat una modificació a la llei que permetrà “passar” del requeriment de l’autorització d’un jutge abans de tancar una web.

La modificació de l’article 195 de la Llei de Propietat Intel·lectual permetrà tancar de forma administrativa (és a  dir, sense que calgui la intervenció d’un jutge que ho dictamini) les webs per vulneracions de drets que es considerin reiterades.

Així doncs, el que el 2011 no va poder aprovar el PSOE, per les protestes dels activistes en-línia què ho van considerar un excés, obligant al govern a recular en aquest punt de la llei, set anys després serà finalment completat amb una modificació de la llei.

Ja veiem que no es pot abaixar la guàrdia en la defensa dels nostres drets, ja que si no en deixem passar una de grossa ens la colen en petites dosis.

llei_sinde_reloaded.mp3