Sostre solar i acomuladors electrics

tesla_roof.jpg

Sembla que l’energia solar i els acumuladors energètics comencen a ser un producte prou madur per passar al gran consum com un electrodomèstic més.

La innovadora empresa Tesla, creadora dels famosos cotxes esportius elèctrics, ha presentat la nova versió del seu acumulador ‘Power Wall’ que segons l’empresa et proporciona energia per tota la nit per una casa unifamiliar i que unit al seu producte ‘Solar Roof’, un sostre solar que queda perfectament integrat de forma discreta en les construccions, permet l’autonomia energètica d’una casa.

Si tenim en compte que Espanya és el país europeu que disposa de més hores de sol, i que som energèticament dependents del petroli de fora per tal de generar energia elèctrica. Sembla que aquesta hauria de ser una gran notícia.

Però l’empresa no comercialitza aquest producte a Espanya, mentre que si que ho fa a França, Alemanya o Finlàndia, entre d’altres països europeus, degut a la legislació específica que s’ha propugnat per gravar aquest tipus d’energia.

Mentre la consellera alemanya Angela Merkel aposta per les energies renovables, per no ser tant energèticament dependents dels països productors de petroli, a Espanya les companyies que es dediquen a les renovables, que son punteres a nivell mundial, han d’anar a fer els seus projectes fora, perquè aquí la legislació no els es propícia.

Ja voldrien els alemanys tenir tot el sol que tenim aquí.

I ja ens agradaria a nosaltres que els lobbies que suposen les companyies elèctriques, amb els ex-polítics en els seus consells d’administració, no tinguessin tanta capacitat de pressió sobre el govern, a l’hora de limitar, en comptes d’afavorir una tecnologia d’interès públic.

Tot plegat, un cas més de com la tecnologia transforma la societat i com la societat modula la tecnologia.

plaques_solars.mp3