La Unió Europea aprova la reforma de la llei de copyright

eu_copyright.png

Finalment, i després de diverses modificacions en el redactat, la Unió Europea ha aprovat la reforma de la llei de copyright per 348 vots a favor i 274 en contra i 36 abstencions.

En principi la llei volia protegir els autors davant de l’ús del seu contingut que en fan les grans corporacions d’internet (com ara Facebook, YouTube o Instagram) però l’hauran de complir les webs amb més de cinc milions d’usuaris únics mensuals, que faci mes de tres anys que operen a internet, o facturin més de 10 milions d’euros.

La idea era protegir els autors per tal de que puguin percebre els drets dels seus continguts que els usuaris pengen a xarxes socials, obligant a les plataformes a tenir un control més gran sobre els continguts aliens, donat que seran responsables dels continguts que allotgin.

Fins ara la responsabilitat dels continguts requeien primordialment en l’usuari.

A la practica s’espera que això suposi que siguin més restrictius a l’hora de permetre penjar contingut, cosa que pot fer canviar els continguts d’internet tal i com els coneixem fins ara.

Com sempre la aplicació que els jutges en facin de la llei acabarà definint com de restrictiu acabarà sent aquest canvi.

llei-europea-copyright.mp3