Desapareixen els connectors dels mòbils

La “guerra” que hi havia de connectors propietaris, on cada marca feia servir el seu connector de cable exclusiu, a la que volia posar fi la Unió Europea, legislant perquè tots els fabricants adoptessin l’estàndard USB-C, un cop més sembla que arriba tard…

L’empresa Apple que es resistia a adoptar l’estàndard als seus telèfons, i feia servir el seu connector propietari lightning, va en la línia d’eliminar qualsevol connector del telèfon.

Ja no cal el connector d’auriculars (que si que estava estandarditzat en el connector mini-jack des del segle passat) perquè ara els auriculars són bluetoth sense fils.

I ara sembla que tampoc caldrà el recent estandarditzat USB-C per a la càrrega, perquè sembla que la càrrega inductiva, en que només cal deixar el mòbil sobre una superfície de càrrega, s’imposa.

Això, sembla que farà els mòbils molt més estancs, al no tenir connectors al exterior, però menys ecològics, ja que la càrrega per inducció desaprofita molta part de l’energia, en relació a la connexió per cable.

Un cop més l’evolució dels productes tecnològics, del que es coneix com electrònica de consum, va molt més avançada a la legislació que els ha de regular. Entre que es detecta el problema, se’n consensua una solució, i s’hi posa fil a l’agulla per redactar-ne el text legal, a la implantació del qual cal sumar unes llargues moratòries, per permetre que els fabricants s’hi adaptin. Aquests ja estan emprant una tecnologia diferent.