Chome 69 s’apropia de les credencials que introdueixes a les planes de Google

chrome-image.jpg

La nova versió del navegador d’internet Chome 69 agafa les teves dades de login quan entres al serveis de Google, com el seu cercador, youtube o gmail.

La nova versió celebra els deu anys del navegador i ha renovat el seu aspecte, però el que no es tant evident als ulls dels usuaris es que agafa l’usuari i contrasenya amb que entres als serveis de Google i els usa per obrir una sessió al navegador, de forma que espia totes les planes a les que et connectes a partir d’aquell moment, sense que tu en siguis conscient.

L’empresa ha dit que això es feia en favor de la facilitat d’us per als usuaris. Però la veritat es que no els ha advertit de que capturava aquestes dades d’identificació, contravenint així les normes de protecció de dades europees.

La versió lliure del navegador, anomenada Chromium sembla que també tindria aquest problema.

Els interessos del gegant d’internet passen per sobre dels drets dels usuaris que usen el navegador que l’empresa s’ha encarregat de que tots emprem desconeixent-ne les finalitats comercials.

D’aquí que calgui reiterar la importància de que per navegar no usem un navegador gratuït que una macroempresa tecnològica s’ha encarregat de difondre, sinó un navegador com ara Firefox, fet per una fundació sense ànim de lucre.

Un cop més l’aposta personal pel software lliure, i l’ètica de la comunitat que el desenvolupa,  ens dona la seguretat que no ens poden donar els productes amb interessos comercials.

Chome 69 s’apropia de les credencials que introdueixes a les planes de Google