La Unió Europea tindrà una legislació específica per als robots

 robot.jpg

Sembla de ciència ficció, però el Parlament Europeu ha aprovat una resolució perquè la Comissió Europea comenci a establir les bases per a una legislació que haurà de regir els robots i les intel·ligències artificials.

El Parlament Europeu proposa una figura jurídica de “persona electrònica” amb els seus corresponents drets i deures. I que, per tant,  haguessin de cotitzar i així garantir les pensions.

A banda de que compleixin les tres lleis de la robòtica que ja va postular l’escriptor rus de ciència ficció Isaac Asimov l’any 1942, al Parlament Europeu també li preocupa la seguretat dels humans, i proposa que tots hagin de dur instal·lat un botó de seguretat que els desconnecti en cas de que sigui necessari.

I més enllà de la seguretat física, també mostra la seva preocupació per establir mecanismes per no generar dependència emocional dels humans cap a aquestes màquines que conviuran amb nosaltres.

D’aquesta manera el Parlament Europeu s’avança a un escenari que els experts asseguren que encara tardarà a arribar, però que no hi ha cap dubte que tot i que actualment la integració de robots a la nostra societat és incipient, serà comú d’aquí uns anys.

Llei de robots