Desprès d’uns mesos d’haver-lo eliminat, perquè segons afirma la companyia aèrea els catalans usavem la versió en anglès de la web i no la catalana, Ryan Air torna a tenir activa la web en català.
L’anunci es fa desprès del requeriment de la Generalitat, que subvenciona la companyia a través d’acords publicitaris. I que ja ha anunciat que la companyia Spanair (que també rep una subvenció de la generalitat) també tindrà la la seva web en català.
Hola família,
Dins l’orbita del que estàs comentant i compartint, recomanar-vos la lectura d’una petita gran notícia que ha anunciat el WICACC:(agrupació de webmàsters independents en català, de cultura i d’àmbits cívics)
Segons el WICACC existeixen prop d’un cententar de llocs webs d’entitats, institucions i empreses no catalanes que tenen la versió en català. Podeu consultar-ne la llista complerta a http://wiccac.cat/defora/
Això contrasta amb el fet que moltes webs de terres de parla catalana, així com també espanyoles i multinacionals amb implantació a casa nostra ignoren completament la llengua catalana i, en alguns casos, la versió no és completa.
Més trsit és constatar la presència de webs, com les del Ministerio de Medio Ambiente, el CIS o Europa Press que tenen versió en català però al mateix temps ofereixen una versió en valencià, com si es tractés de dues llengües diferents i donant per vàlides així les tesis del secessionisme lingüístic i cooperant amb la fragmentació del nostre idioma.
Més informació al Baròmetre de l’ús del català a Internet a http://wiccac.org/resum.html
Reflexionem-hi, amics, reflexionem-hi!