Informe “Roamnig like a home”

Roaming 2018

Berec (l’organisme que agrupa els reguladors de telecomunicacions europeus) ha presentat en el seu darrer informe l’estudi comparatiu internacional amb dades des d’abril fins al setembre del 2017  en que es fa patent que l’ús del roaming ha crescut, especialment en dades, des que l’u d’abril de 2017 finalment la Comissió Europea va posar fi al roaming, després de les moratòries obtingudes per les telcos en reiterades ocasions.

L’estudi per valorar la iniciativa “Roaming like at home” demostra que el pas ha estat beneficiós per a les companyies, algunes de les quals (com ara la espanyola que argumentava que li representava un bon pessic en la seva facturació per ser el seu territori natural un destí turístic de primer nivell) s’havien oposat amb totes les seves forces a la desaparició de la itinerància.

Però no siguem innocents… les companyies, com ja van amenaçar que farien, ja es van encarregar de compensat els diners que deixarien de pagar amb la eliminació dels sobrecostos del roaming apujant altres tarifes. El que no pagarien els que viatjaven i feien us del servei, ho compensarien fent-ho pagar, en altres serveis, als que no viatjaven.

Tant mateix els roaming es una bona noticia per a la integració europea, ja que desdibuixa les fronteres i ens mostra un espai comú europeu en allò que fa referencia a la telefonia mòbil. Però aneu amb compte, l’acord només afecta a 31 països: els 28 de la Unió Europea més Noruega, Islandia i Lichtenstein. I en queden fora Andorra i Suïssa. I s’espera que després del brexit Anglaterra segueixi inclosa en l’acord.

Roaming com a casa